Haneuljae Salinsageon / Haneuljae Cinayeti; Kang Joon Neden Öldü?


2013 Yapımı olan film'in kadrosunda Kang Joon bulunduğu için izledim açıkçası.

Film diyorum aslında bu bir mini dizi, hatta tek bölümlük bir mini dizi... Çoğunuza çok ilginç gelebilir ancak bu tek bölümlük mini dizilere çok yakında farklı bir yazımda değineceğim.



Film Kore Savaşı sıralarında geçiyor. Erkek başrolümüz Kang Joon o zamanlar küçük bir çocuk ve kundakta minik kız kardeşi ile beraber ailesi tarafından terk edilmiş ve ufak kardeşi ile birlikte hayat mücadelesi vermekte.

Başrol kadın oyuncumuz ise kocasını kaybetmiş ve ailesine bakmak zorunda olan bir kadın. Kızı, kız kardeşi ve onun çocuğu olmak üzere 4 kişilik tüm ailenin yükü bu kadının omuzlarında...


Başrol kadın oyuncumuz ailesini geçindirmek için pirinç topları satmaya niyetleniyor ancak el bebek gül bebek büyütüldüğü için bu işi pek becerememektedir.
Tüm bunlar gerçekleşirken ufak bir çocuk yanına gelir ve bir bebek bırakır ve kadının pirinç keklerini akıp kaçar tenha bir yer bulduğunda ise prinç keklerini miğdeye indirmeye başlar ve o an kadın çocuğu yakalar. Bu tatsız tanışma daha sonra bu ikilinin karşılıklı birbirlerini desteklemesi ve kadının prinç toplarını çocuğun ise bir yudum soju satması ile devam eder. Ve bir gün garip bir şekilde kadın ortadan kaybolur...

Çocuk tekrar hayatta tek başına kalmıştır.
Ancak o zamanlar fark etmediği bir şeyler vardır. Annesi yaşındaki bu kadına aşık olmuştur.


İleride kader bu ikiliyi tekrar bir araya mı getirecektir. Yoksa başrolümüz de oğlu olacak yaştaki bu çocuğa gönlünü mü kaptıracaktır? Yoksa aralarına süpriz bir kişi mi girecektir?

Filmin konusundan bahsederken o kadar dalmışım ki başlık ile tüm ilgi bağlarını koparmışım :D 
Filmin girişi kafalarda soru işareti bırakmak için tasarlanmış.
Kang Joon elinde bir silah ile intihar ediyor ve film boyunca neden intihar ettiğini merak ediyoruz.
Bu intiharda yaşadıkları Haneuljae isimli semtte gerçekleşiyor. Bu yüzden de filmin adı Haneuljae Salinsageon ismini yani Haneuljae cinayeti adını alıyor. Ayrıca filmi bulamazsanız Haneuljae Murder yani ingilizcesini yazarak türkçe altyazılısına ulaşabilirsiniz.


Peki benim bu yapımı beğenip beğenmediğim kısmına gelecek olursak. Orta şekerli bir yapımdı. Ne çok sıkıcıydı ne de çok ağzı açık bırakan cinsteydi? Kang Joon en sevdiğim erkek aktörlerden biri olduğu için izlemek istedim ve de pişman değilim. Peki ikinci bir kez izler miyim? Bu çok küçük bir ihtimal. Son olarak izlemek isteyen arkadaşlarımıza iyi seyirler dilerim.

Ayrıca yazmamı istediğiniz bir yazı, izlememi istediğiniz film/dizi tarzı şeyler varsa yorum yazabilirsiniz iyi geceler!



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski